ГоловнаСвіт

Суд відмовив Фруману у звільненні з-під домашнього арешту

Суддя побоюється, що бізнесмен може втекти з США, оскільки у нього є серйозні ділові зв'язки в Україні.

Суд відмовив Фруману у звільненні з-під домашнього арешту
Фото: politinfo.com.ua

У Нью-Йорку окружний суд відмовив адвокату Ігорю Фруману у звільненні його клієнта з-під домашнього арешту, куди він був поміщений після затримання 9 жовтня. Про це повідомляє Reuters.

"Фруману потрібно більш вільно пересуватися, щоб піклуватися про своїх трьох дітей шкільного віку. Немає ніякого ризику, що Фруман, який проживав у США 25 років, і який протягом 15 років є американським громадянином, втече з країни. У нього все життя в Сполучених Штатах", - аргументував своє клопотання адвокат Фруман Тодд Бланш.

Він додав, що будь-яке твердження, що Фруман намагався втекти з США, повністю помилкове, оскільки він часто купував квитки в один кінець під час подорожей.

Однак окружний суддя США Пол Еткен відмовився звільнити Фруман, побоюючись, що він може втекти з країни, з урахуванням наявності у нього серйозних ділових зв'язків в Україні.

Нагадаємо, Льва Парнаса і Ігоря Фрумана заарештували увечері 9 жовтня. Повідомлялося, що вони нібито допомагали Джуліані вирішувати "українське питання". Пізніше їх взяли під варту з можливістю внесення застави. 11 жовтня бізнесменів відпустили під мільйонну заставу.

У травні 2019 року український бізнесмен Ігор Коломойський назвав Фрумана і Парнасу "двома аферистами" з США, які приїжджали до нього в Ізраїль і розповідали, як треба спілкуватися з Володимиром Зеленським.

Виявилося, що ці бізнесмени - клієнти Джуліані, і за його порадою вони написали заяву на Коломойського в правоохоронні органи України.

Пізніше з'ясувалося, що Фруман і Парнас організовували зустрічі Джуліані з представниками української влади. Темою цих розмов були матеріали слідчих органів України про передбачуваний зв'язок політичної діяльності Байдена і компанії Burisma, що працює в Україні.

Федеральні прокурори звинуватили Фрумана і Парнасу в використанні підставної компанії для пожертвування 325 тис. доларів на підтримку штабу Трампа і в зборі грошей для колишнього представника США в Техасі Пітса. Слідство підозрює, що ці гроші були передані американським чиновникам з метою усунення посла США в Україні Марі Йованович.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram