ГоловнаСвіт

У США розширили санкції проти Ірану

Штати сповнені рішучості вести переговори про постійні обмеження.

У США розширили санкції проти Ірану

США ввели санкції проти будівельного сектору Ірану. До санкційного списку також потрапили чотири види матеріалів, які використовуються для ядерної та ракетної програм Тегерана. Про це повідомляє пресслужба американського Держдепу.

Зазначають, що будівельний сектор Ірану прямо чи побічно контролюється Корпусом вартових ісламської революції. У 2017 році Білий дім вніс КВІР у список організацій, «що підтримують тероризм».

«Це рішення допоможе зберегти нагляд за цивільною ядерною програмою Ірану, знизити ризики поширення, обмежити здатність Ірану скоротити свій «час прориву» до ядерної зброї тощо», - сказано в повідомленні Держдепу.

У повідомленні також наголошують, що США сповнені рішучості вести переговори про постійні обмеження, які позбавляють Іран будь-яких можливостей отримання ядерної зброї.

Нагадаємо, 26 вересня Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) заявило, що Іран почав збагачення урану у високотехнологічних центрифугах, що є порушенням "ядерної угоди", укладеної Тегераном 2015 року з провідними світовими державами.

Зі свого боку Іран заявив, що повернеться до ядерної угоди, якщо Вашингтон виплатить Тегерану $50 млрд компенсації збитків від санкцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram