ГоловнаСвіт

У Гонконзі протестувальникам заборонили надягати маски на Геловін

У Гонконзі протестувальникам заборонили надягати маски на Геловін
Фото: EPA/UPG

Поліція Гонконга 31 жовтня застосувала сльозогінний газ проти учасників демонстрацій, які вийшли на акцію протесту в масках, що традиційно використовуються під час святкування Геловіна.

Поліція почала розпорошувати газ після того, як демонстранти надягли на обличчя маски. Деякі з цих масок представляли собою портрети глави адміністрації Гонконга Керрі Лам і голову КНР Сі Цзіньпіна, повідомляє Голос Америки.

Організатори виступу закликали своїх прихильників надіти маски, щоб "опротестувати" недавнє розпорядження влади про заборону на використання масок в громадських місцях.

Поліція витіснила демонстрантів з району Лан Квай Фонг, в якому проходила демонстрація, проте невідомо, чи був хтось арештований.

Поліцейські також застосували сльозогінний газ для розгону сотень протестуючих, багато з яких були в масках, на одній з головних транспортних автомагістралей в Коулуні, на півночі Гонконга.

Поліція повідомила, що буде вимагати від всіх підозрюваних в участі в протестах негайно зняти з себе маску або змити грим. Однак маски, які використовуються під час Геловіна, не підпадають під дію міської заборони.

Крім того, поліцейські зіткнулися з ще однією проблемою: вони не знають, з ким саме мають справу - з учасниками протестів або з людьми, які святкують Геловін.

Протести тривають в Гонконзі на тлі тривожних новин про стан міської економіки. 31 жовтня влада міста повідомила, що Гонконг вперше за останні десять років увійшов в технічну рецесію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram