ГоловнаСвіт

Комісар ЄС закликав скоротити виплати Туреччині на утримання біженців

Євросоюз схвилювали заяви Ердогана про переселення сирійських біженців на батьківщину.

Комісар ЄС закликав скоротити виплати Туреччині на утримання біженців
Фото: EPA/UPG

Комісар ЄС з питань бюджету Гюнтер Еттінгер вважає за доцільне скоротити європейські виплати Туреччині відповідно до Угоди про біженців. Про це він заявив виданню Welt.

"Я думаю, що ЄС під час наступного траншу Туреччині не повинне здійснювати такі високі виплати, як раніше", - сказав політик.

Він нагадав, що з 2016, коли було укладено угоду, до кінця цього року ЄС перерахує Анкарі 6 млрд євро.

"Якщо Європа хоче, щоб Анкара продовжувала надавати притулок біженцям, Брюссель повинен буде в найближчі роки перерахувати ще кілька мільярдів. Але відповідно до планів президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, багато біженців повинні бути переселені в зону захисту в Сирії", - зазначив Еттінгер.

За його словами, багато шкіл, лікарні і житлові приміщення вже побудовані завдяки попереднім траншам, тому сума повинна бути меншою.

Єврокомісар також вважає, що гроші можна перенаправити на підтримку таких країн, як Йорданія і Ліван.

Політик повідомив, що в бюджеті на 2020 рік, а також в довгостроковому бюджеті ЄС є можливість для певного маневру, але дебати потрібно почати не пізніше кінця року.

Видання нагадує, що угоду між Туреччиною і ЄС, що викликає багато суперечок, було укладено навесні 2016 року і вона має на меті обмежити нелегальну імміграцію переважно сирійських біженців через Туреччину до Європи.

Раніше правозахисна організація Amnesty International звинуватила Туреччину в примусовій депортації зі своєї території біженців з Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram