ГоловнаСвіт

У Конгресі заслухали свідчення дев'ятого свідка у справі про імпічмент Трампа

Філіп Рікер контролює дипломатичні відносини США з 50 країнами, в тому числі з Україною.

У Конгресі заслухали свідчення дев'ятого свідка у справі про імпічмент Трампа
Филипп Рикер
Фото: https://balkaneu.com

В.о. помічника держсекретаря з відносин з Європою і Євразією Філіп Рікер дав свідчення комітетам Палати представників США в рамках розслідування можливості імпічменту щодо президента Дональда Трампа. Про це в суботу повідомляє Reuters.

Рікер був призначений на посаду 18 березня. Він контролює дипломатичні відносини США з 50 країнами, в тому числі з Україною.

За даними видання, в Конгресі Рікер заявив, що йому нічого не було відомо про причини затримки Трампом військової допомоги Україні, тому що він передав питання відносин з Україною у провадження колишнього спецпредставника США в Україні Курта Волкера, глави дипмісії США в Києві Вільяма Тейлора, посла США в ЄС Гордона Сондленда і заступника помічника державного секретаря Джорджа Кента.

Джерела видання відзначають, що Рікер намагався домогтися того, щоб Держдепартамент активніше захищав колишнього посла США в Україні Марі Йованович.

54-річний Рікер - кар'єрний дипломат, який раніше працював в Україні. Він став дев'ятим свідком, який виступає з свідченнями перед комітетами Палати представників США в рамках процедури імпічменту.

Раніше глава дипмісії США в Києві Вільям Тейлор дав показання в Конгресі. За його словами, надання допомоги Україні Трамп пов'язував з обіцянкою Києва розслідувати справу щодо Байдена.

У справі про імпічмент Трампа конгресмени вже заслухали Курта Волкера і Гордона Сондленда, колишнього посла в Україні Марі Йованович, колишню радницю Дональда Трампа з питань Росії Фіону Хілл, заступника помічника державного секретаря США Джорджа Кента, а також представників Білого дому і Держдепартаменту Рассела Воута, Майкла Даффі і Ульріха Брехбулі.

Нагадаємо, в кінці серпня видання Politico повідомило, що президент Трамп прийняв рішення переглянути програму надання допомоги Україні для зміцнення національної безпеки і оборони, щоб переконатися, що гроші Сполучених Штатів в Україні використовуються в інтересах Вашингтона. Трамп не підтверджував цю інформацію. Віцепрезидент Майк Пенс заявляв, що виділення Україні військової допомоги залежить від її успіхів у боротьбі з корупцією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram