ГоловнаСвіт

Суд у США зажадав надати Конгресу повну версію доповіді Мюллера

Мін'юст зобов'язали виконати це рішення суду до 30 жовтня.  

Суд у США зажадав надати Конгресу повну версію доповіді Мюллера
Спецпрокурор США Роберт Мюллер
Фото: relrus.ru

Федеральний суддя у Вашингтоні схвалила запит Палати представників Конгресу США. Вона зобов'язала Міністерство юстиції надати Юридичному комітету всі матеріали розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера про російське втручання в американські вибори.

Мін'юст зобов'язаний виконати це рішення суду до 30 жовтня, передає Голос Америки.

Раніше опублікований текст звіту Мюллера був скорочений через накладені Великим журі присяжних обмеження.

Юридичний комітет Палати представників проводить розслідування, результатом якого може стати початок процедури імпічменту президента США Дональда Трампа.

Як повідомляє Politico, це рішення стало "подвійною перемогою для спікера Палати представників Ненсі Пелосі, яке означає, що розпочате демократами розслідування справи про імпічмент є чинним, незважаючи на те, що палата офіційно не голосувала за його проведення".

Раніше газета The New York Times із посиланням на два анонімні офіційні джерела повідомила, що Трамп під час телефонної розмови з прем'єр-міністром Австралії Скоттом Моррісоном звертався до нього з проханням допомогти Барру дискредитувати результати розслідування Мюллера.

Нагадаємо, у березні 2019 команда Мюллера завершила роботу над доповіддю про втручання Росії в президентські вибори 2016 року в США. Дворічне розслідування довело спроби Москви вплинути на американський виборчий процес, але зв'язків між виборчим штабом Трампа і Кремлем слідчі не знайшли. При цьому Мюллер не дійшов однозначного висновку, чи намагався Трамп перешкоджати правосуддю.

Наприкінці травня спецпрокурор Мюллер під час першого публічного виступу за результатами розслідування російського втручання в американські вибори повідомив про свою відставку.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram