ГоловнаСвіт

У США відновили слухання у справі про імпічмент Трампа

Сьогодні заслухають свідчення чиновника Держдепу.

У США відновили слухання у справі про імпічмент Трампа
Фото: Council on Foreign Relations

У США відновили слухання в рамках процедури імпічменту президента Дональда Трампа. Про це повідомляє Reuters.

На суботу в Палаті представників США заплановані слухання свідчень чиновника Держдепартаменту Філіпа Рікера.

Філіп Рікер є виконувачем обов'язків помічника держсекретаря з європейських і євразійських справ Держдепу США. Очікується, що Рікер свідчитиме перед комітетами у закордонних справах, розвідки та спостереження.

Свідчення Рікера були перенесені цього тижня у зв'язку з пам'ятними заходами, присвяченими смерті голови спеціального комітету Палати представників з нагляду Елайджі Каммінгса.

Раніше Конгрес викликав для надання свідчень у справі про імпічмент чиновників Білого Дому та Держдепу. Зокрема, для надання свідчень були викликані Рассел Воут, Майкл Даффі і Ульріх Брехбуль.

Республіканці зірвали надання свідчень представниці Пентагону з імпічменту Трампа.

У справі про імпічмент Трампа конгресмени вже заслухали Курта Волкера і Гордона Сондленда, колишнього посла в Україні Марі Йованович, колишню радницю Дональда Трампа з питань Росії Фіону Гілл, заступника помічника державного секретаря США Джорджа Кента.

Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор у Конгресі заявив, що адміністрація Трампа поставила умовою підтримки України публічне оголошення президента Зеленського про розслідування щодо компанії Burisma.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram