ГоловнаСвіт

У Чилі понад мільйон демонстрантів вимагали соціальних реформ

Мітинг у Сантьяго став найбільшою в історії країни акцією протесту.

Фото: EPA/UPG

У Чилі на акцію протесту в п'ятницю, 25 жовтня, вийшли понад мільйон людей. Вони вимагали проведення соціальних реформ, пише агентство AFP.

Це найбільша в історії країни акція протесту. 

Фото: EPA/UPG

"У столиці країни Сантьяго демонстранти пройшли повз будівлю уряду, закликаючи президента країни Себастьяна Піньєра піти у відставку. Інцидентів протягом акції протесту зафіксовано не було", - повідомляють ЗМІ.

Однією з причин, що призвели до початку протестів, стало зростання цін на квитки у метро в Сантьяго. 

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Протягом останнього тижня учасники мітингів виступали проти соціально-економічного ладу, низьких зарплат і пенсій, високої вартості медичного обслуговування та освіти.

У перші кілька днів демонстрації переросли в підпали і грабежі. В результаті президент Себастьян Піньєра скасував рішення про підвищення цін на проїзд в метро, але протести не припинилися.

Під час заворушень було вбито щонайменше 19 осіб. За даними місцевих правозахисників, 585 осіб отримали поранення, ще 2840 були арештовані. У Сантьяго і низці інших міст було введено режим надзвичайного стану.

Після акції в п'ятницю президент країни заявив, що почув вимоги протестувальників і назвав акції "засобом до змін". Раніше він вибачився, що не зміг передбачити спалаху заворушень і оголосив план дій для виконання вимог демонстрантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram