ГоловнаСвіт

Московський суд заочно заарештував росіянина Гаврилова, який попросив політпритулку в Україні

Кримінальну справу стосовно Гаврилова виділили в окреме провадження.

Московський суд заочно заарештував росіянина Гаврилова, який попросив політпритулку в Україні
Сергей Гаврилов
Фото: Кадр видео Грани.Ру

Люблінський суд Москви в четвер змінив запобіжний захід Сергію Гаврилову, одному з фігурантів так званої кримінальної справи екстремістської групи "Нова велич", який утік з-під домашнього арешту і попросив політичного притулку в Україні.

Про це повідомляє "Интерфакс".

У суді також повідомили, що запобіжний захід Гаврилову змінили з домашнього арешту на взяття під варту. Крім того, кримінальну справу Гаврилова виділили в окреме провадження.

"Щодо інших фігурантів судовий розгляд продовжився", - уточнили в суді.

У Росії Гаврилов є обвинуваченим у кримінальній справі про створення та участь в екстремістському співтоваристві (ч. 1 і ч. 2 ст. 282.1 КК РФ), так званій справі "Нової величі". У цей час її слухають у московському суді, на лаві підсудних - вісім осіб, усі вони провину не визнають. Слідство стверджує, що активісти хотіли "скинути конституційний лад і встановити тимчасовий уряд РФ".

Захист заявляє, що обвинувачення побудоване на свідченнях співробітників силових структур, впроваджених в групу в рамках оперативних дій.

Нагадаємо, 22 жовтня Держприкордонслужба України повідомила про 26-річного росіянина, який попросив політичного притулку під час проходження прикордонного контролю. Пізніше в РФ повідомили, що це - 26-річний фігурант справи "Нової величі" Сергій Гаврилов, який перебував під домашнім арештом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram