ГоловнаСвіт

Трамп заявив, що не знає голову посольства в Україні

Президент США назвав Тейлора опозиціонером.

Трамп заявив, що не знає голову посольства в Україні
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив, що не знає голову посольства в Україні Вільяма Тейлора, який дав свідчення проти нього в рамках справи про імпічмент.

Про це пише "Голос Америки".

Напередодні в своїх свідченнях перед Конгресом Тейлор заявив, що адміністрація Трампа хотіла, щоб Володимир Зеленський публічно заявив про початок розслідування щодо втручання України у вибори президента США 2016 року і стосовно компанії Burisma, де працював син Джо Байдена. Колишній віцепрезидент США домагався відставки генпрокурора Шокіна, який пізніше заявив, що відставка була обумовлена нібито розслідуванням з приводу Burisma.

У своїх свідченнях Тейлор заявив, що виконання вимог Трампа розглядалося адміністрацією США як передумова відновлення замороженої підтримки України.

Після заяв посла Трамп написав у твітері, що Тейлор належить до так званих "непримиренних опонентів Трампа" (Never Trumper) - республіканців, які виступають проти президента США.

В іншому твіті президент США висловив жаль з приводу того, що республіканці з кола "непримиренних опонентів Трампа" отримують посади в адміністрації США.

"Було б чудово, якби люди в адміністрації Трампа, які (сподіваюся!) бажають найкращого, припинили б наймати принципових противників Трампа, які ще гірші за нероб-демократів. Нічого хорошого з ними не буває", - заявив Трамп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram