ГоловнаСвіт

Трамп скасував санкції проти Туреччини

Військова операція в Сирії зупинена.

Трамп скасував санкції проти Туреччини
Фото: EPA/UPG

США скасували санкції проти Туреччини, які були введені 14 грудня у зв'язку з її військовою операцією в Сирії. Це стало результатом домовленостей про припинення вогню на сирійсько-турецькому кордоні.

"Я проінструктував Міністерство фінансів зняти санкції, введені щодо Туреччини 14 жовтня", - сказав президент США Дональд Трамп на брифінгу в середу.

Інформацію про офіційне скасування обмежувальних заходів після цього було оприлюднено на сайті Міністерства фінансів США.

За словами Трампа, турецька влада повідомила про рішення припинити бойові дії і їх операцію в Сирії і зроблять перемир'я постійним.

Відповідно до домовленості, всі підрозділи курдських загонів народної самооборони (YPG) разом зі зброєю повинні покинути два прикордонних з Туреччиною сирійських райони.

Нагадаємо, 9 жовтня Туреччина почала військову операцію на території Сирії проти сил самооборони сирійських курдів (YPG), які Анкара вважає союзником забороненої в Туреччині Курдської робітничої партії. За два дні до цього, 7 жовтня, США оголосили про виведення своїх військових з прикордонних районів Туреччини і Сирії, тим самим відкривши Анкарі шлях до наступу.

17 жовтня після тривалих переговорів з віцепрезидентом США Майком Пенсом Реджеп Таїп Ердоган погодився на п'ятиденне перемир'я, щоб дати формуванням YPG можливість покинути "зону безпеки" в північній Сирії. Турецький лідер також обіцяв повністю зупинити військову операцію в тому випадку, якщо всі бійці YPG покинуть 30-кілометрову смугу вздовж турецького кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram