ГоловнаСвіт

Facebook видалив 50 російських облікових записів в Instagram перед виборами в США

Декілька облікових записів в Instagram походять з РФ, проте їхні користувачі видають себе за американців.

Facebook видалив 50 російських облікових записів в Instagram перед виборами в США
Фото: Телеканал 24

Компанія Facebook видалила низку облікових записів у сервісі Instagram, які походять з РФ, проте їхні користувачі видають себе за американців, посилюючи ворожнечу перед президентськими виборами США. Про це повідомляє "Радіо.Свобода".

Facebook заявив, що також видалив три окремі мережі, які діяли з Ірану. У повідомленні соцмережі сказано, що російська мережа "показала деякі зв'язки" з петербурзьким агентством інтернет-досліджень (IRA).

IRA як російську "ферму тролів" неодноразово згадував радник США Роберт Мюллер у своєму розслідуванні російського втручання в американські вибори 2016 року.

На думку американських експертів, IRA належить бізнесменові Євгену Пригожину, пов'язаному з Кремлем, його іноді називають "шеф-кухарем Путіна".

"Ми бачимо, що ця операція в основному націлена на публічні дебати в США", - сказав керівник політики з питань кібербезпеки в компанії Facebook Натаніел Глайшер.

Він також заявив, що мережа, пов'язана з IRA, складається з 50 облікових записів в Instagram і одного облікового запису в соцмережі Facebook, вона зібрала 246 000 передплатників, близько 60% яких були в США.

Facebook також оголосив про нові кроки в боротьбі з іноземним втручанням і дезінформацією напередодні виборів у США, що відбудуться наступного року.

Спецслужби США попередили, що РФ, Іран та інші країни можуть спробувати вплинути на результат президентських виборів у листопаді 2020 року.

Нагадаємо, в Еквадорі припустили, що в закликах до протестів може брати участь Росія. Для заяв проти уряду в соцмережах використовувалися IP-адреси з РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram