ГоловнаСвіт

Міністр енергетики США спростував зв'язок своєї відставки з Україною

Про майбутню відставку Перрі повідомив Дональд Трамп.

Міністр енергетики США спростував зв'язок своєї відставки з Україною
Министр энергетики США Рик Перри
Фото: EPA/UPG

Міністр енергетики Сполучених Штатів Рік Перрі заявив про те, що скандал, пов'язаний з Україною, не має жодного стосунку до його майбутньої відставки.

Про це повідомляє Голос Америки.

"Це не має жодного стосунку до України", - сказав Перрі, коментуючи повідомлення про його відставку в інтерв'ю Fox News, додавши, що він збирається повернутися в Техас, де його чекає реалізація іншого проєкту.

Перрі додав, що він ще не знає, чи буде він співпрацювати зі слідством щодо можливого імпічменту Дональда Трампа, яке проводять демократи в Палаті представників.

Про майбутню відставку Перрі в четвер повідомив президент США Дональд Трамп.

Минулого тижня три комітети Палати представників, що проводять розслідування про можливість імпічменту, виписали на ім'я Перрі повістку з вимогою передати до 18 жовтня всі документи, що мають стосунок до його участі в спробах президента Трампа чинити тиск на Україну для розслідування щодо Джо і Хантера Байденів.

Відповідаючи на запитання про те, чи виконає він вимогу демократів, Перрі послався на юристів Білого дому.

"Наш головний юрист розглядає це просто зараз, і коли вони надішлють свою відповідь наприкінці цього дня, якою би вона не була, я її виконаю", - заявив міністр.

Перрі повідомив, що він попросив Трампа здійснити липневий дзвінок Володимиру Зеленському, погодившись зі словами президента, сказаними Трампом раніше.

Перрі сказав, що він попросив Трампа поговорити з Зеленським про корупцію і надати Україні альтернативу російському газу у вигляді постачань із США скрапленого природного газу. Ім'я Байдена ніколи не згадувалося в розмовах, які Перрі проводив з Зеленським або представниками Білого дому, додав міністр.

Перрі також сказав, що він не бачить жодної проблеми в консультаціях щодо України з Руді Джуліані, особистим юристом Трампа. "Я працював з ним. Я довіряю йому", - сказав Перрі. Коли Перрі був губернатором Техасу, він, за його словами, "весь час використовував інформацію, отриману від людей, які не працювали в уряді".

Крім того, демократи запросили інформацію про присутність міністра енергетики у складі президентської делегації США на інавгурації Зеленського в травні. Перрі тоді очолив делегацію, в яку увійшли посол США в Європейському Союзі Гордон Сондланд, колишній представник США в Україні Курт Волкер і сенатор Рон Джонсон.

Голови трьох комітетів Палати представників також вимагають документального підтвердження зусиль Перрі, спрямованих на те, щоб переконати президента України замінити членів ради "Нафтогазу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram