ГоловнаСвіт

Ердоган вирішив не звертати уваги на лист Трампа, але пообіцяв "відповісти свого часу"

"Текст був далекий від поняття політичної і дипломатичної етики".

Ердоган вирішив не звертати уваги на лист Трампа, але пообіцяв "відповісти свого часу"
Фото: EPA/UPG

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган підтвердив отримання листа від американського президента Дональда Трампа, в якому той радив "не бути дурнем" і не вдавати із себе "крутого хлопця".

Про це Ердоган сказав у п'ятницю на пресконференції в Стамбулі.

"У день моєї телефонної розмови з президентом США Дональдом Трампом ЗМІ поширили текст його листа, спрямованого на мою адресу. Текст був далекий від поняття політичної і дипломатичної етики. Анкара, безумовно, враховує фактор листа Трампа на мою адресу. Однак рівень співпраці між Туреччиною і США вимагає від нас не акцентувати увагу за кожної нагоди на цьому листі, текст якого далекий від норм політики і дипломатії. Це не наш сьогоднішній пріоритет. Але Туреччина свого часу однозначно відповість Вашингтону", - цитує Ердогана державне агентство "Анадолу".

Під час спілкування з журналістами Ердоган розповів про "реакції істеричного рівня" на турецьку операцію "Джерело миру" в Сирії. Він додав, що якщо США не виконають обіцянок і курди не покинуть прикордонну зону, операція відновиться з новою силою.

Нагадаємо, 9 жовтня Туреччина почала військову операцію "Джерело миру" проти курдського ополчення, розташованого на східному березі Євфрату в Сирії. Заявлена мета Туреччини - створення зони безпеки на південному кордоні країни.

У ніч на 18 жовтня на кордоні Туреччини та Сирії запанувало перемир'я, про яке домовилися віцепрезидент США Майк Пенс і президент Туреччини Реджеп Ердоган. Згідно з домовленостями, наступ Туреччини на кордоні Сирії призупинено на 120 годин, щоб дати можливість курдському ополченню відвести свої сили на 30 кілометрів від турецького кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram