ГоловнаСвіт

Наступний саміт G7 пройде в гольф-клубі Трампа

На саміт можуть запросити Путіна.

Наступний саміт G7 пройде в гольф-клубі Трампа
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп наступного року проведе саміт "Великої сімки" на належному йому курорті для гри в гольф Дорал поблизу Маямі.

Про це повідомив у четвер в.о. керівника апарату Білого дому Мік Малвені, передає Голос Америки.

За словами Малвені, саміт пройде 10-12 червня 2020 року.

Малвені також заявив, що, як він вважає, російського президента Володимира Путіна можуть запросити на саміт "Великої сімки" у 2020.

Нагадаємо, що раніше президент Трамп згадував про можливість проведення саміту на належному йому курорті під час візиту до Франції.

Малвені підкреслив, що Трамп не отримає вигоди за рахунок використання його власності як майданчика для проведення саміту. Він додав, що майданчик буде надано "за собівартістю", а використання належного президенту курорту дозволить заощадити мільйони доларів, оскільки це обійдеться дешевше, ніж інші варіанти.

За словами чиновника, курорт обрали з 12 можливих місць у різних штатах США.

Нагадаємо, напередодні саміту G7 у Біарріці 24-26 серпня Трамп висловив упевненість у необхідності розширити формат G7 до G8, відновивши в ньому членство Росії. Канцлер Німеччини Ангела Меркель і прем'єр Великобританії Борис Джонсон зійшлися на думці, що зараз повернення Росію в G7 було б передчасним.

У Конгресі США виступили проти участі Росії в самітах G7.

Росія була виключена зі складу G8 у 2014 році після анексії українського Криму. У червні 2018 року голова Білого дому вже висловлювався за повернення РФ у цей міжнародний клуб, але пропозицію не підтримали інші його члени.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram