ГоловнаСвіт

Ердоган висунув умови для припинення наступу в Сирії

"Жодна сила не зупинить нас, поки ми не досягнемо своєї мети".

Ердоган висунув умови для припинення наступу в Сирії
Фото: EPA/UPG

Турецька наступальна операція на півночі Сирії завершиться тільки в тому випадку, якщо курдські терористи складуть зброю і покинуть прикордонну територію.

Про це президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив у середу, 16 жовтня, виступаючи в парламенті країни перед членами своєї "Партії справедливості і розвитку", передає DW.

За словами Ердогана, курди повинні покинути позначену Анкарою 444-кілометрову буферну зону вздовж турецько-сирійського кордону в напрямку Іраку, яка пролягає на 32 кілометри вглиб території Сирії.

"Жодна сила не зупинить нас, поки ми не досягнемо своєї мети", - цитує турецького президента агентство dpa.

Він також звернувся до країн Заходу із закликом підтримати його, або "принаймні не заважати" в реалізації турецького плану.

Водночас спецпосланець ООН у справах Сирії Гейр Педерсен у середу закликав "негайно припинити дії, які несуть загрозу цивільному населенню, підривають суверенітет, територіальну цілісність і стабільність Сирії". На зустрічі в Дамаску з главою МЗС Сирії Валідом Муаллемом Педерсен акцентував на серйозних гуманітарних наслідках, до яких призводять бойові дії.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що турецька операція на північному сході Сирії - не проблема США. Він назвав Курдську робочу партію терористами "гіршими, ніж ІДІЛ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram