ГоловнаСвіт

NASA показало нові скафандри для польотів на Місяць і Марс

У них космонавти полетять на Місяць 2024 року в рамках місії Artemis.

Фото: NASA

Аерокосмічне агентство США NASA представило сімейство скафандрів, які будуть використовуватися космонавтами під час польотів на Місяць і Марс.

Про це повідомляють на сайті NASA.

Сімейство складається з двох типів скафандрів: OCSS (Orion Crew Survival System), який космонавти будуть одягати на час польоту і роботи на космічному кораблі, і xEMU (Exploration Extravehicular Mobility Unit) - для роботи на поверхні Місяця або Марса. Їх можуть носити і чоловіки, і жінки.

Скафандр OCSS зроблено з яскраво-оранжевого матеріалу, він має легкий захист від температурного і радіаційного впливу і розроблений так, щоб дати космонавтам час у разі раптової розгерметизації. Рукавички скафандра виготовлені з нового зносостійкого матеріалу, у них можна користуватися пристроями з тачскринами.

Фото: NASA

Скафандр xEMU розрахований на роботу за температури навколишнього середовища від -121 до +121 градусів Цельсія.

На відміну від OCSS, скафандр xEMU виготовлено за принципом "один розмір для всіх". При цьому він забезпечить космонавтам великий ступінь свободи: в ньому можна буде нахилитися за зразком породи, підняти руки, а також дещо навіть розвернути торс.

Фото: NASA

Фото: NASA

NASA планує забезпечити новими скафандрами космонавтів, які полетять на Місяць 2024 року в рамках місії Artemis.

Нагадаємо, раніше американські астронавти вийшли у відкритий космос з борту Міжнародної космічної станції, щоб установити новий комплект акумуляторів для її сонячних панелей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram