ГоловнаСвіт

Джуліані відмовився передавати документи на вимогу Конгресу США

Адвокат Трампа відмовився допомагати демократам у питанні імпічменту.

Джуліані відмовився передавати документи на вимогу Конгресу США
Фото: GLOBAL LOOK PRESS

Руді Джуліані, особистий юрист президента Дональда Трампа, відмовився належно відреагувати на повістку, виписану демократами в Палаті представників з вимогою надати документи в рамках розслідування про можливий імпічмент президента.

Про це пише "Голос Америки".

У листі адвоката, який представляє інтереси Джуліані, йдеться про незаконність розслідування, яке ведуть законодавці. Інформація про діяльність Джуліані в Україні, яку хочуть отримати конгресмени, захищена таємницею відносин юриста із клієнтом, а також привілеєм виконавчої влади, сказано в листі.

"Крім того, повістка надмірна, обтяжлива і вимагає документів, що виходять за рамки законного розслідування", - заявив Джон Сейл, адвокат Джуліані.

Комітет з розвідки Палати представників вимагав, щоб Джуліані щонайпізніше у вівторок передав документи, які стосуються спроб Дональда Трампа переконати українського президента Володимира Зеленського почати розслідування проти Джо Байдена, одного з основних кандидатів на участь у президентських виборах 2020 роки від демократів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram