ГоловнаСвіт

Британія і ЄС близькі до проєкту угоди щодо Brexit, - Bloomberg

Вихід Великобританії з ЄС може відбутися вже на цьому тижні.

Британія і ЄС близькі до проєкту угоди щодо Brexit, - Bloomberg
Фото: EPA/UPG

Великобританія і Європейський Союз близькі до створення проєкту угоди щодо Brexit. Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на обізнані джерела в ЄС.

За словами джерел, є явні ознаки того, що юридичний текст угоди близький у своїй готовності. Однак будь-яка угода буде залежати від того, чи отримає прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон підтримку від Демократичної юніоністської партії Північної Ірландії.

Раніше сьогодні координатор ЄС на переговорах щодо Brexit Мішель Барньє заявив журналістам, що вважає за можливе досягнення угоди між Брюсселем і Лондоном про вихід Великобританії з ЄС протягом цього тижня.

Напередодні стало відомо, що лідери ЄС повідомили прем'єр-міністру Великобританії Борису Джонсону, що ймовірності укласти угоду щодо Brexit до саміту лідерів ЄС немає.

Нагадаємо, 18 вересня Європарламент узгодив відстрочку Brexit.

2 жовтня Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон знову закликав до виходу його країни зі складу Європейського Союзу та презентував план нової угоди щодо Brexit. Він також заявляв, що не хоче залишати ЄС без угоди. Незважаючи на це, Європарламент не підтримав новий план Джонсона.

Вчора, 14 жовтня Королева Великобританії Єлизавета II підтвердила наміри уряду країни забезпечити вихід країни зі складу Євросоюзу 31 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram