ГоловнаСвіт

США ввели санкції проти Туреччини через Сирію

Тарифи на сталь для Туреччини буде збільшено до 50%.

США ввели санкції проти Туреччини через Сирію
Фото: vestnikkavkaza.net

США ввели санкції проти міністерства оборони і міністерства енергетики Туреччини в зв'язку з ситуацією в Сирії.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Відзначають, що указ, підписаний президентом США Дональдом Трампом, дозволяє надалі вводити додаткові обмеження.

Під санкції також потрапили міністр оборони, екскомандувач Генштабу Туреччини Хулусі Акар, міністр енергетики Фатіх Донмез і заступник голови правлячої Партії справедливості та розвитку Сулейман Сойлу.

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що мета санкцій - змусити Туреччину негайно припинити наступ у Сирії і повернутися до діалогу з США.

Раніше Трамп заявив, що розпорядиться припинити торговельні переговори з Туреччиною і повернути 50% мито на імпорт сталі, знижені в травні до 25%.

"Я невдовзі підпишу указ, що дозволяє санкції проти діючих і колишніх офіційних осіб з керівництва Туреччини, а також - проти будь-яких людей, які дестабілізують обстановку на північному сході Сирії. Я готовий без зволікання знищити економіку Туреччини, якщо турецькі лідери продовжать іти цією небезпечною і руйнівною дорогою", - написав Трамп у Twitter.

Нагадаємо, 9 жовтня турецька армія почала операцію в Сирії проти сил самооборони сирійських курдів (YPG), які Анкара вважає союзником забороненої в Туреччині Курдської робітничої партії (КРП). За два дні до цього, 7 жовтня, США оголосили про виведення своїх військових з прикордонних районів Туреччини і Сирії, тим самим відкривши Анкарі шлях до наступу.

В ЄС і США угруповання YPG також визнано терористичним, але очолюване ним об'єднання "Демократичні сили Сирії" (SDF) є важливим союзником Вашингтона в боротьбі з бойовиками "Ісламської держави".

Світове співтовариство різко критикує дії Туреччини в Сирії і закликає припинити операцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram