ГоловнаСвіт

Єлизавета II підтвердила намір Великобританії вийти з ЄС 31 жовтня

Лондон сподівається на "вільну торгівлю і дружню співпрацю" з ЄС.

Єлизавета II підтвердила намір Великобританії вийти з ЄС 31 жовтня
Фото: EPA/UPG

Королева Великобританії Єлизавета II підтвердила наміри уряду країни забезпечити вихід країни зі складу Євросоюзу 31 жовтня.

Про це вона заявила під час тронної промови перед британським парламентом у понеділок, 14 жовтня, передає DW.

За словами Єлизавети II, уряд на чолі з Борисом Джонсоном має намір працювати над новими партнерськими відносинами з ЄС, заснованими на "вільній торгівлі і дружній співпраці". Вона також додала, що уряд хоче, щоб Великобританія "відігравала провідну роль у світових справах" і стала "чемпіоном світової вільної торгівлі".

Британський кабінет міністрів буде працювати з ЄС у галузі сільського господарства, риболовлі і торгівлі, щоб "скористатися можливостями, які з'являються завдяки виходу з ЄС", зазначила Єлизавета II. Крім того, уряд, за її словами, має подати законопроєкт, який обмежує свободу пересування громадян ЄС після Brexit.

Як зазначають, королева Єлизавета II прибула в палату лордів, де виступила з промовою, в супроводі свого сина принца Чарльза.

Тим часом британський прем'єр Борис Джонсон підтвердив намір вивести Великобританію з ЄС 31 жовтня, незалежно від того, чи буде досягнуто відповідної згоди між Лондоном і Брюсселем.

Як повідомляли, 3 жовтня Європарламент відкинув пропозицію Великобританії про Brexit, заявивши, що "нові пропозиції Джонсона відступили від попередньої угоди на два кроки назад".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram