ГоловнаСвіт

У Москві мітингують за звільнення активіста Котова, який підтримував українських політв'язнів

14 жовтня суд розглядатиме апеляцію на вирок Котову.

У Москві мітингують за звільнення активіста Котова, який підтримував українських політв'язнів
Фото: https://twitter.com/tvrain

У Москві проходять пікети з вимогою звільнити політв'язня Костянтина Котова, який допомагав полоненим українським морякам і отримав 4 роки колонії за "порушення порядку проведення публічних заходів". Про це пише Дождь.

Поодинокі пікети з вимогою звільнити Котова пройшли в різних місцях Москви. Вранці повідомлялося про мітинги перед головною будівлею МДУ. Потім акції продовжилися біля будівлі ФСБ на Луб'янці. Пізніше пікети проходили біля пам'ятника Висоцькому на Страсному бульварі.

На акції біля пам'ятника героям Плевни правоохоронці затримали двох активісток.

Увечері запланована прогулянка на Червоній площі - активісти мають намір пройти по ній без плакатів і гасел, тримаючи в руках Конституцію.

Одна з організаторів акції, Світлана Шмельова, називає ці пікети "експериментом з встановлення меж дозволеного". "Чи можна пройти по Червоній площі з Конституцією в руках, чи для цього потрібно особистий дозвіл президента?", - сказала активістка.

У понеділок, 14 жовтня Московський міський суд розглядатиме апеляцію на вирок Котову.

Нагадаємо, 5 вересня в Росії суд засудив до 4 років колонії активіста Костянтина Котова, який носив передачі українським морякам. Його визнали винним у неодноразовому порушенні правил проведення мітингів. Активіст багато разів виходив на вулиці Москви з одиночними пікетами на підтримку українських політв'язнів. Звільнені моряки зібрали для нього гроші. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram