ГоловнаСвіт

Дуда закликав Європу не ігнорувати загрозу з боку Росії

Польща підтримає всі ініціативи для захисту східного регіону Європи.

Дуда закликав Європу не ігнорувати загрозу з боку Росії
Анджей Дуда
Фото: EPA/UPG

Президент Польщі Анджей Дуда закликав солідарно тиснути на Російську Федерацію для захисту центрально-східного регіону Європи. Про це повідомляє Польське радіо.

Дуда під час зустрічі лідерів Групи Аррайолуш в Греції застеріг Європейський Союз від ігнорування загрози, яку представляє Росія, а також закликав до солідарності в боротьбі з російською агресією.

"Про те, наскільки небезпечною є Росія, багато можуть сказати держави, які перебувають в безпосередній досяжності російських балістичних ракет", - сказав президент Польщі.

Крім того, Дуда наголосив на необхідності підтримувати всі ініціативи, які пропонуються з метою зміцнення безпеки східного флангу НАТО і Європейського Союзу.

"У контексті загальної політики безпеки і оборони, на нашу підтримку можуть розраховувати всі ініціативи, які будуть синергічними для НАТО, а також будуть служити підтримці і зміцненню трансатлантичних відносин, а не їх маргіналізації", - зазначив польський лідер.

Нагадаємо, в кінці вересня Дуда і Трамп підписали декларацію про розширення військового співробітництва. Документ передбачає збільшення числа американських військових в Польщі до 5,5 тис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram