ГоловнаСвіт

Ліга арабських держав назвала дії Туреччини в Сирії вторгненням

Ліга арабських держав назвала дії Туреччини в Сирії вторгненням
Ахмед Абуль Гейт
Фото: EPA/UPG

Ліга арабських держав звинуватила Туреччину, яка почала військову операцію "Джерело миру" в Сирії, у вторгненні й атаці на суверенітет сусідньої держави.

Протест у зв'язку з військовою операцією заявив генеральний секретар організації  Ахмед Абуль Гейт, пише "Німецька хвиля".

Цього самого дня, 12 жовтня, Міноборони Туреччини оголосило про взяття важливого прикордонного сирійського міста Рас-ель-Айна. Однак об'єднання "Демократичні сили Сирії" (SDF) спростувало це повідомлення. За даними SDF, бій за місто триває, у його ході були вбиті 23 бійці SDF і поранені 37.

ЛАД об'єднує 22 арабські держави, включаючи Судан, Алжир, Лівію, Саудівську Аравію, Єгипет, Марокко, Туніс та інші. Штаб-квартиру розташовано в Каїрі.

Нагадаємо, у січні-березні 2018 року Туреччина провела в Сирії військову операцію "Оливкова гілка" на західному березі Євфрату, а наприкінці 2018 року анонсувала аналогічну операцію на східному березі. Це зона військового впливу, а YPG у цьому регіоні були важливим союзником США в боротьбі проти терористів ІДІЛ.

На початку жовтня президент США Дональд Трамп де-факто дав зелене світло турецькому наступу, що спричинило різку критику не тільки з боку демократів, а й республіканців. У курдських загонів народної самооборони (YPG) назвали поведінку США "ударом у спину".

9 жовтня Туреччина почала військову операцію на східному березі Євфрату, вона отримала назву "Джерело миру".   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram