ГоловнаСвіт

Турецька армія захопила сирійське місто Рас-ель-Айн

Анкара почала військову операцію для встановлення 30-кілометрової зони безпеки на кордоні.

Турецька армія за підтримки загонів сирійської опозиції захопила місто Рас-ель-Айн на північному сході Сирії, передає "Радіо Свобода".

Це місто є одним з основних населених пунктів, які турецька армія планувала захопити під час операції проти курдських збройних формувань.

Перед початком наземної операції турецька авіація завдала ударів по Рас-ель-Айну та інших прикордонних сирійських містах. Під час одного з обстрілів під удар потрапили позиції американських військ у регіоні, стверджують в Пентагоні. Однак Туреччина заперечує, що вела вогонь по військовослужбовцях США.

Як повідомили в Сирійській обсерваторії з прав людини, кількість загиблих серед цивільного населення в результаті наступу Туреччини на північ Сирії зросла до 30 осіб.

Сьогодні четвертий день турецької військової операції в Сирії. Анкара стверджує, що мета вторгнення - встановлення 30-кілометрової зони безпеки на південь від сирійського кордону. Там перебувають курдські збройні формування, яких Туреччина вважає терористичними.

Країни Заходу засудили операцію. Курди - союзники США в боротьбі з терористичним угрупуванням "Ісламська держава". Вашингтон оголосив про підготовку санкцій щодо Анкари.

Туреччина заявляє, що має намір створити на "звільненій" частині Сирії "безпечну зону", куди вона зможе перемістити велику кількість з 3,6 мільйона сирійських біженців, що перебувають зараз на її території.

Ердоган раніше заявив, що якщо санкції США підтримає Євросоюз, він відкриє кордон і пустить до Європи мільйони сирійських біженців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram