ГоловнаСвіт

У Сенаті США заявили про зростання російської пропаганди після президентських виборів 2016 року

Активність російської "фабрики тролів" зросла більш ніж на 200% у Instagram і більш ніж на 50% - у інших соцмережах.

У Сенаті США заявили про зростання російської пропаганди після президентських виборів 2016 року
Фото: скрин-шот видео

Після виборів в США у 2016 році активність російської "фабрики тролів" зросла більш ніж на 200% в Instagram і більш ніж на 50% - у інших соцмережах.

Про це повідомляє комітет Сенату США з розвідки, інформує Deutsche Welle.

Відзначається, "Агентство інтернет-досліджень" Євгенія Пригожина (відомого як "кухар Птуіна"), яке базується у Санкт-Петербурзі, "швидше розширило, ніж згорнуло свою діяльність" з моменту голосування у листопаді 2016 року.

При цьому активність пов'язаних з "фабрикою тролів" акаунтів в Instagram зросла більш ніж на 200%, акаунтів у Facebook, Twitter і Youtube - на більш ніж 50%, вказується у заяві двопартійного комітету, очолюваного республіканцем Річардом Барром.

За даними сенаторів, російська кампанія була направлена, перш за все, на афроамерикаців і мала на меті загострення внутрішньої напруженості і підвищення шансів на переобрання президентом США Дональда Трампа.

Одночасно комітет з розвідки рекомендував Конгресу розглянути нові закони, які зобов'язують розкривати інформацію про замовників інтернет-реклами, пов'язаної з виборами.

Нагадаємо, "Агентство інтернет-досліджень" та інші російські структури, які займаються пропагандою у мережі, знаходилися у фокусі розслідування спецпрокурора США Роберта Мюллера, який з травня 2017 року розслідував втручання РФ у вибори американського президента у 2016 року.

Результати дослідження були представлені у березні 2019 року. За даними Мюллера, втручання у вибори відбувалося через "Агентство інтернет-досліджень", яке пов'язують зі структурами Пригожина, а також через хакерські атаки. Кампанія Москви з втручання в американські вибори була різнобічною та скоординованою і проводилася за участю державних ЗМІ і агентств, хакерів, проплачених користувачів соцмереж ("тролів"), блогерів і спецслужб.

Росія категорично заперечує втручання у президентську кампанію у США в 2016 році. У свою чергу Трамп заявляє, що є жертвою "полювання на відьом", і також рішуче заперечує змову свого виборчого штабу з Москвою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram