ГоловнаСвіт

Свідок телефонної розмови Трампа і Зеленського називав її "божевільною" й "страшною"

Він "був помітно вражений тим, що сталося".

Свідок телефонної розмови Трампа і Зеленського називав її "божевільною" й "страшною"
Фото: EPA/UPG

Співробітник Білого дому, який чув липневу розмову президента США Дональда Трампа з Володимиром Зеленським, описував її як "божевільну" і "страшну", пише Fox News.

Про це йдеться у першій записці, яку зробив інформатор наступного дня після телефонної розмови двох лідерів. Це двохсторінковий документ, складений зі слів неназваного чиновника адміністрації Трампа. Минулого тижня його передав до Конгресу генеральний інспектор національної розвідки США Майкл Аткінсон.

За даними The New York Times, у цій записці інформатор пише, ніби його співрозмовник "був помітно вражений тим, що сталося".

"Чиновник завив, що з юристами Білого дому вже ведуться розмови, що робити з цими переговорами, тому що, на його думку, президент явно зробив злочинне діяння, коли закликав іноземну державу провести розслідування щодо громадянина США з метою сприяння власному переобранню у 2020 році" , - йдеться у записці.

Нагадаємо, що у серпні цей інформатор подав офіційну скаргу на розмову, що в привело до початку процедури імпічменту Дональда Трампа у Конгресі. Президент США наполягає, що не зробив нічого незаконного.

Особа інформатора досі не називається. Ймовірно, він є співробітником ЦРУ. В адміністрації Дональда Трампа при цьому вказують, що свідок має лише інформацію, отриману з третіх рук і вимагають вказати, хто саме є першоджерелом.

Однак є ще один інформатор, у якого була точніша інформація у цій справі, ніж у першого свідка, який надав відомості членам Ради національної безпеки. Не виключено, що це може бути саме цей чиновник з Білого дому, який був вражений розмовою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram