ГоловнаСвіт

Georgian Airways подасть позов проти Росії на $25 млн

Авіакомпанія назвала необґрунтованою путінську заборону на польоти.

Georgian Airways подасть позов проти Росії на $25 млн
Фото: georgian-airways.com

Авіакомпанія Georgian Airways має намір звернутися в Європейський суд з позовом на $25 млн проти Міністерства транспорту Росії у зв'язку з "необґрунтованим призупиненням польотів" з 8 липня.

Про це у вівторок повідомив генеральний директор авіакомпанії Роман Бокерія, пише "Новости-Грузия".

"Формальною причиною заборони стала претензія російського міністерства транспорту у зв'язку з тим, що Georgian Airways нібито заборгувала 800 тисяч доларів російській аеронавігації... Ми з усією відповідальністю заявляємо, що у Georgian Airways немає ні цента боргу перед навігацією, незважаючи на те, що ми платимо втричі більше податків, ніж російські авіакомпанії. Це суперечить міждержавним угодам між Грузією і Росією", - сказав він в інтерв'ю грузинському громадському ТБ.

Він також відповів на претензії, висловлені російським Мінтрансом у зв'язку зі "стандартами безпеки" грузинської авіакомпанії. Він вказав на те, що Georgian Airways оперує на ринку вже 27 років і за цей час у компанії не було проблем з безпекою "ніколи і в жодній країні світу". "Авіакомпанія виконує регулярні рейси майже в усі європейські країни і є членом IATA", - наголосив Бокерія.

У грузинській авіакомпанії також зазначають, що в указі президента Росії від 21 червня йшлося про заборону польотів у Грузії тільки російським авіакомпаніям, у зв'язку з чим заборону на польоти в Росію Georgian Airways у Тбілісі вважають незаконною.

"Відповідно, дії Мінтрансу Росії щодо заборони польотів Georgian Airways є незаконними. В результаті компанія зазнала значних фінансових втрат. Також були порушені права наших пасажирів", - сказав Бокерія.

Нагадаємо, польоти між Росією і Грузією припинилися через антиросійські протести у Тбілісі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram