ГоловнаСвіт

Президент ФРН Штайнмаєр вирушив з триденним візитом до Грузії

Востаннє глава німецької держави відвідував Грузію 23 роки тому.

Президент ФРН Штайнмаєр вирушив з триденним візитом до Грузії
Франк-Вальтер Штайнмайер
Фото: EPA/UPG

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр вирушив з триденним офіційним візитом до Грузії, де у понеділок, 7 жовтня, проведе переговори зі своїм грузинською колегою Саломе Зурабішвілі.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Востаннє глава німецької держави відвідував Грузію 23 роки тому - тоді це був Роман Херцог.

"Настільки тривала перерва не відповідає усій глибині тих культурних і політичних відносин, які існують між нашими країнами", - заявив Штайнмайєр увечері 6 жовтня у Тбілісі під час зустрічі з діячами культури Грузії.

За його словами, нинішній стан справ україні не простий, "сили інерції борються з тими, хто прагне вперед, хто шукає європейський шлях".

Навіть через 30 років після того, як колишня радянська республіка здобула незалежність, цей конфлікт ще не знайшов свого розв'язання. "Але переважна більшість (жителів Грузії. - ред.) виступає за демократію, реформи, за європейський шлях, і я вважаю, саме тому ми і повинні зробити нашу присутність помітною тут", - підкреслив Штайнмайер.

Заплановані також переговори Штайнмайєра з грузинським прем'єр-міністром Георгієм Гахарією. Президент ФРН зустрінеться також з предстоятелем грузинської православної церкви, Католикосом-патріархом Ілією II.

Нагадаємо, на початку вересня Штайнмаєр відвідав церемонію пам`яті жертв Другої світової війни, яка відбулася у польському місті Велюнь. Він визнав вчинені німцями військові злочини і злочини проти людяності і попросив вибачення у Польщі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram