ГоловнаСвіт

Джонсон не збирається залишати пост прем'єра, поки його не звільнить королева

В останній раз британський монарх відправляв прем'єра у відставку в 1834 році.

Джонсон не збирається залишати пост прем'єра, поки його не звільнить королева
Фото: twitter.com/RoyalFamily

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон сповнений рішучості домогтися "Брекзиту" за всяку ціну і категорично відмовляється йти у відставку. Про це в неділю, 6 жовтня, повідомив лондонський тижневик "The Sunday Times" з посиланням на джерела в британському уряді.

"Він не покине свій пост, навіть якщо Євросоюз відхилить його пропозиції щодо договору про "Брекзит", британський парламент висловить йому недовіру або буде встановлено, що він порушив закон, що забороняє вихід Великобританії зі складу ЄС без угоди з Брюсселем", - йдеться в матеріалі.

За словами співрозмовників видання, Джонсон покине прем'єрський пост лише в тому випадку, якщо його звільнить королева Єлизавета II.

"Поки поліція не постукає в двері на Даунінг-стріт 10 з ордером на арешт прем'єр-міністра, він не піде", - цитує The Sunday Times слова високопоставленого представника правлячої Консервативної партії.

Востаннє британський монарх відправляв прем'єра у відставку в 1834 році. Кілька днів тому британські ЗМІ повідомили, що Єлизавета II в кінці вересня поцікавилась у Верховному суді Великобританії, чи може вона відправити у відставку прем'єр-міністра і якщо так, то яким чином.

Напередодні Борис Джонсон провів цілу низку телефонних розмов з главами урядів країн ЄС, намагаючись переконати їх прийняти його пропозиції щодо "Брекзиту", проте зустрів прохолодну реакцію. Зокрема, прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте сказав, що до вирішального саміту ЄС 17-18 жовтня належить виконати ще багато роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram