ГоловнаСвіт

Протестувальники в Іраку штурмували офіси телеканалів

У країні п'ятий день тривають антиурядові акції.

Протестувальники в Іраку штурмували офіси телеканалів
Фото: EPA/UPG

У столиці Іраку Багдаді невідомі в масках напали на офіс телеканалу Al Arabia. На сайті телеканалу повідомляється про постраждалих, передає Інтерфакс.

"Близько десяти нападників прибули до входу в офіс на автомобілях, вони були одягнені в чорний одяг, а їхні обличчя - приховані масками", - розповів кореспондент Al Arabia.

За його інформацією, бойовики увірвалися в офіс телеканалу, побили співробітників і зламали обладнання. Число постраждалих не уточнюється.

Репортер також стверджує, що іракські поліцейські відмовилися надавати допомогу команді каналу під час нападу. У свою чергу посадові особи Іраку запевнили його, що розслідують обставини нападу.

Кореспондент Al Arabia додав, що відділення телеканалу в Багдаді отримувало погрози в останні дні і просило органи безпеки Іраку забезпечити безпеку його співробітників. На деякий час їм дійсно надали захист, однак через протести в країні сили правопорядку знадобилися для інших завдань.

Про напад на свій офіс повідомив також телеканал NRT Arabic. У повідомленні йдеться, що невідомі озброєні люди розбили обладнання через що мовлення було тимчасово перервано.

Нападники приїхали на білих джипах Toyota Land Cruiser і, крім журналістів, атакували поліцію, уточнює NRT Arabic.

За даними телеканалу, нападу піддалися ще кілька ЗМІ, включаючи Dijla, al-Hadath і Al-Ghad.

Нагадаємо, в Іраку тривають акції протесту, через які в останні п'ять днів загинули близько 100 осіб, ще понад 4 тисячі поранені.

Іракці протестують проти влади, які, на їхню думку, не приділяють уваги вирішенню проблем населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram