ГоловнаСвіт

Помпео назвав скандал навколо розмови Трампа і Зеленського "дурною грою в кішки-мишки"

"Річ у тім, що це не допомагає розвитку демократії".

Помпео назвав скандал навколо розмови Трампа і Зеленського "дурною грою в кішки-мишки"
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Майк Помпео назвав розслідування Палати представників про ймовірність оголошення імпічменту президенту Дональду Трампу "дурною грою в кішки-мишки".

Голова Держдепартаменту сказав про це в суботу в Афінах, де він перебуває з робочим візитом, пише "Голос Америки".

"Є щось неправильне в тому, що світ не фокусується на питаннях, які є правильними, питаннях, які мають значення, питаннях, які впливають на життя людей, і замість цього вас втягують в якусь дурну гру в кішки-мишки", - заявив Помпео, коментуючи питання про розслідування, яке ведеться в Конгресі.

"Річ у тім, що це марно, це не допомагає розвитку демократії", - додав держсекретар.

Таким чином Помпео відповів на запитання про те, чи потрібно вести подальше розслідування телефонної розмови, що відбулася в липні між президентом Дональдом Трампом і його українським колегою Володимиром Зеленським.

"Не думаю, що будь-хто тут особливо цим цікавиться... Я думаю, вони хочуть знати про відносини між Америкою і Грецією", - зауважив Помпео.

Нагадаємо, телефонна розмова Зеленського з Трампом відбулася 25 липня 2019 року. Через три місяці вона стала приводом для початку процедури імпічменту американського президента. Трампа підозрюють у тому, що він попросив Зеленського розслідувати діяльність Хантера Байдена, сина одного з ймовірних суперників на виборах у 2020 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram