ГоловнаСвіт

Трамп заборонив в'їзд іноземцям, не здатним оплатити медичні витрати

Нові правила набувають чинності з 3 листопада.

Трамп заборонив в'їзд іноземцям, не здатним оплатити медичні витрати
Фото: EPA/UPG

Іноземцям, які просять про імміграцію в США, будуть відмовляти у в'їзді в країну, якщо вони не доведуть, що здатні або самостійно, або за страховкою оплачувати медичні витрати.

Відповідне розпорядження підписав у п'ятницю, 4 жовтня, президент США Дональд Трамп, передає Німецька хвиля.

"Іноземці повинні будуть протягом 30 днів після в'їзду в США або пред'явити медичну страховку, або довести, що вони володіють достатніми фінансовими засобами для оплати медичних рахунків самостійно", - йдеться в матеріалі.

Президент обґрунтував своє рішення тим, що іммігранти, не здатні оплачувати медичні рахунки, стають тягарем для лікарень і платників податків.

Нові правила набувають чинності з 3 листопада. Вони поширюються лише на іноземців, які клопочуть про імміграцію в США з-за кордону, але не на тих, хто вже перебуває в США.

Під нові правила не підпадають особи з ПМП, шукачі притулку, біженці і діти. Водночас розпорядження Трампа поширюється на подружжя та батьків громадян США. Це ускладнить становище тих сімей, які намагаються забрати своїх батьків або подружжя в Сполучені Штати.

Адміністрація Трампа в спробі обмежити доступ іммігрантів до соціальних програм перебудовує імміграційну систему, переводячи її з сімейної на імміграцію, засновану на заслугах.

Білий дім також наказав компетентним органам стягувати виплачені іммігрантам соціальні допомоги з їх гарантів та переглядати імміграційний статус тих іноземців, які звертаються за соціальною допомогою до держави.

Раніше повідомлялося, що США скасовують візи для громадян Польщі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram