ГоловнаСвіт

Могеріні скасувала візит до Мінська 4-5 жовтня

Також у столицю Білорусі не поїдуть глави МЗС Литви та Польщі.

Могеріні скасувала візит до Мінська 4-5 жовтня
Федерика Могерини
Фото: EPA/UPG

Верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні скасувала свій візит до Мінська.

Про це повідомляє TUT.by.

"На жаль, повідомляємо, що візит Федеріки Могеріні, високого представника Європейського Союзу у закордонних справах і політиці безпеки, а також зустріч високого рівня в рамках "Східного партнерства", раніше заплановані на 4-5 жовтня 2019 року у Мінську, відкладаються через низку змін у порядку денному різних учасників і за результатами обговорень з Білоруссю як приймаючою стороною", - йдеться у повідомленні представництва ЄС у фейсбуці.

Також, за даними видання, у зв'язку зі скасуванням візиту Федеріки Могеріні, свій візит до Білорусі скасував і міністр закордонних справ Литви Лінас Лінас Антанас Лінкявічюс і глава МЗС Польщі Яцек Чапутович.

"Так, ми підтверджуємо скасування візиту глави МЗС Литви. Я не можу вам пояснити причини скасування візиту, ми чекаємо пояснень", - повідомила прессекретар Лінкявічюс Раса Якілайтене.

Раніше також повідомляли, що Федеріка Могеріні може прилетіти до Мінська для підписання угоди про спрощення візового режиму, яка дозволить білорусам платити за "шенген" 35 євро.

Нагадаємо, 4 жовтня президент Білорусі Олександр Лукашенко відвідає Україну. Він разом з Володимиром Зеленським візьме участь у Форумі регіонів у Житомирі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram