ГоловнаСвіт

Помпео: скандал з розмовою Трампа і Зеленського не завадить США допомагати Україні

"Політика США щодо України не змінюється".

Помпео: скандал з розмовою Трампа і Зеленського не завадить США допомагати Україні
Майк Помпео
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що суперечки адміністрації з демократами з приводу літньої розмови президентів США і України - Дональда Трампа і Володимира Зеленського - не завадять Вашингтону допомагати Києву.

Про це він сказав на пресконференції в Римі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми продовжимо це робити навіть у ситуації, коли навколо цієї історії так багато шуму", - сказав Помпео.

Він пояснив, що політика США щодо України при адміністрації Трампа не змінюється - вона націлена на те, щоб допомагати в боротьбі проти російської загрози, а також - у наданні допомоги Києву, який прагне викорінити корупцію і побудувати сильну економіку.

Помпео підтвердив, що був присутній під час телефонної розмови Трампа з Зеленським. Раніше про це повідомляли американські ЗМІ.

Нагадаємо, скандал навколо телефонної розмови президентів України та США розгорівся після того, як інформація про неї потрапила в ЗМІ. Її передав інформатор, який довідався від джерел в адміністрації США, що Трамп нібито намагався тиснути на Зеленського, щоб той погодився проводити розслідування стосовно сина колишнього віцепрезидента США Джо Байдена. Джо Байден вважається найбільш імовірним суперником Трампа на президентських виборах 2020 року.

Конгресмени-демократи вважали, що в цьому випадку Трамп використовував займану посаду не для захисту інтересів країни, а у власних політичних інтересах. Окрім того, демократи незадоволені, що їм не відразу передали дані про цю розмову. У підсумку в палаті представників США запустили процедуру імпічменту.

25 вересня Білий дім опублікував стенограму телефонної розмови, з якої випливає, що Трамп дійсно торкався теми розслідування справи Байдена, однак при цьому не намагався примусити Зеленського до якихось дій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram