ГоловнаСвіт

Трамп просив прем'єра Австралії допомогти дискредитувати розслідування Мюллера, - The New York Times

Коли саме відбулася телефонна розмова не повідомляють.

Трамп просив прем'єра Австралії допомогти дискредитувати розслідування Мюллера, - The New York Times
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп під час телефонної розмови з прем'єр-міністром Австралії Скоттом Моррісоном просив його посприяти генпрокурору США Вільяму Барру в пошуку інформації, щоб дискредитувати розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера.

Про це пише The New York Times з посиланням на двох чиновників.

Відзначають, що Білий дім обмежив доступ до розшифровки дзвінка. З його змістом може ознайомитися лише невелика група помічників президента США. За словами одного зі співрозмовників видання, це нагадує ситуацію з дзвінком Трампа президенту України Володимиру Зеленському, через який демократи в Конгресі США почали процедуру імпічменту.

У міністерстві юстиції США повідомили, що прокурор Джон Дарем за вказівкою генпрокурора Барра звернувся із запитом до низки іноземних посадових осіб про допомогу в розслідуванні.

"На прохання генерального прокурора Барра президент зв'язався з іншими країнами, щоб попросити їх представити генерального прокурора і містера Дарема відповідним посадовим особам", - розповіла прессекретар Мін'юсту Керрі Купеч.

Представник Моррісона заявив виданню, що "уряд Австралії завжди був готовий допомогти і співпрацювати, щоб пролити додаткове світло на питання, які розглядаються".

Коли саме відбулася телефонна розмова, не повідомляють.

Нагадаємо, в березні 2019 року команда спецпрокурора США Роберта Мюллера завершила роботу над доповіддю про ймовірне втручання РФ у вибори 2016 року в США і передала її генпрокурору США. Той у посланні Конгресу оголосив, що слідчі не виявили ознак змови між РФ і передвиборним штабом Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram