ГоловнаСвіт

Під час телефонної розмови Трампа із Зеленським був присутній Помпео, - WSJ

Раніше про участь держсекретаря в розмові не повідомляли.

Під час телефонної розмови Трампа із Зеленським був присутній Помпео, - WSJ
Майк Помпео
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Майк Помпео був присутній під час телефонної розмови президента США Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це пише The Wall Street Journal.

Як розповіло виданню високопоставлене джерело в Держдепартаменті, Помпео був серед чиновників адміністрації, які слухали телефонну розмову 25 липня.

Раніше про участь Помпео в розмові не повідомляли.

Нагадаємо, телефонна розмова Зеленського з Трампом стала приводом для початку процедури імпічменту американського президента. Трампа підозрюють у тому, що він попросив Зеленського розслідувати діяльність Хантера Байдена, сина одного з головних його суперників на виборах у 2020 році.

Опублікована розшифровка розмови не була дослівною, а складена на основі записів тих співробітників спецслужб і членів Ради Нацбезпеки США, які були присутні під час розмови. Дослівна стенограма, за даними інформатора з ЦРУ, міститься на добре захищених серверах з надсекретними документами.

Трамп допустив імовірність арешту конгресмена-демократа Адама Шиффа, який у Палаті представників очолює комітет з розвідки. Він заявив, що Шифф "повністю спотворив" його розмову із Зеленським і назвав його "хворою людиною".

Президент України відмовився публікувати українську стенограму розмови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram