ГоловнаСвіт

Трамп звинуватив конгресмена Шиффа в держзраді

Президент США допустив арешт голови комітету з розвідки Палати представників.

Трамп звинуватив конгресмена Шиффа в держзраді
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп допустив можливість арешту конгресмена-демократа Адама Шиффа, який в Палаті представників очолює комітет з розвідки.

На думку американського лідера, такий арешт може статися через "державну зраду" Шиффа. Про це повідомляє Радіо Свобода.

На сторінці у twitter Трамп написав, що Шифф придумав "фейкову і жахливу" заяву на слуханнях у Конгресі і видав її за слова президента США в телефонній розмові з президентом України Володимиром Зеленським.

"Вона (заява, - ред.) не мала жодного стосунку до того, що я сказав під час телефонного дзвінка. Арешт за зраду?" - написав Трамп у соцмережі.

Раніше Дональд Трамп також заявляв, що конгресмен-демократ Адам Шифф "повністю спотворив" його розмову з президентом України. Трамп назвав Шиффа "хворою людиною".

Нагадаємо, у вересні 2019 року стало відомо, що співробітник американських спецслужб, який прослухав розмову Трампа з Зеленським у липні 2019 року, вирішив, що президент США повідомив українському лідеру інформацію, що стосується національної безпеки країни і може завдати шкоди США.

Після цього в американських ЗМІ з'явилася інформація про те, що Трамп у телефонній розмові чинив тиск на Зеленського і погрожував відкликати перерахування Україні фінансової допомоги, раніше виділеної Конгресом.

Телефонна розмова Зеленського з Трампом стала приводом для початку процедури імпічменту американського президента. Трампа підозрюють в тому, що він попросив Зеленського розслідувати діяльність Хантера Байдена, сина одного з ймовірних суперників на виборах у 2020 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram