ГоловнаСвіт

Помічник держсекретаря США Помпео Наталі відвідає Україну

Деніз Наталі зустрінеться з міністеркою у справах ветеранів Оксаною Колядою.

Помічник держсекретаря США Помпео Наталі відвідає Україну
Оксана Коляда
Фото: Макс Требухов

Помічник державного секретаря США Майка Помпео Деніз Наталі до 5 жовтня відвідає Україну для зустрічі з міністеркою у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Оксаною Колядою і обговорення питань ситуації на Донбасі та допомоги ветеранам.

Про це повідомляють "Українськi Новини" з посиланням на повідомлення пресслужби Держдепу.

"Помічник держсекретаря Деніз Наталі з Бюро операцій з урегулювання конфліктів і стабілізації відвідає Варшаву і Краків (Польща) та Київ (Україна) з 30 вересня по 5 жовтня", - йдеться в повідомленні.

Відзначено, що в Києві Наталі проведе зустріч з Колядою, а також зі спеціальною моніторинговою місією Організації з безпеки і співпраці в Європі (СММ ОБСЄ) та неурядовими організаціями для обговорення підтримки реінтеграції ветеранів та конфлікту на Донбасі.

Нагадаємо, в листопаді 2018 року Кабмін створив Міністерство у справі ветеранів, яке стало правонаступником Держслужби у справах ветеранів. На посаду міністра була призначена нардепка Ірина Фриз.

14 серпня 2019 року на черговому засіданні підготовчої групи нового скликання Верховної Ради обговорювалося питання скорочення кількості парламентських комітетів, у тому числі - у справах ветеранів. Фриз виступила проти такого рішення, за її словами, після скорочення комітету буде скорочено і профільне міністерство.

США закликали Україну визначитися з форматом діяльності Мінветеранів, а президент Володимир Зеленський пообіцяв зберегти відомство. Він також запропонував громадськості вибрати кандидатуру на посаду міністра.

Відомство очолила діюча заступниця міністра у справах ветеранів Оксана Коляда (Гаврилюк). Детальніше читайте в її інтерв'ю LB.ua "Про об’єднання міністерств дізналася зранку перед нашим призначенням".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram