ГоловнаСвіт

У Норвегії помітили російських спецпризначенців, - ЗМІ

Норвезькій владі відомо, що російські бійці діють на їхній землі.

У Норвегії помітили російських спецпризначенців, - ЗМІ
Фото: Аldrimer

На метеріковій частині Норвегії, а також на архіпелазі Шпіцберген, помітили російських спецпризначенців. Про це повідомляє "Эхо Москвы" з посиланням на норвезьке видання AldriMer. 

За даними норвезького видання, спецпризначенці проводили розвідку місцевості і вивчали ключові об'єкти інфраструктури. Для їх розгортання була використана щонайменше один спеціальний підводний човен типу П-650 "Малий", призначений для виконання секретних завдань.

Зазначається, що знімки з літаків-розвідників, які доводять російську присутність, Норвегії надали США.

Появу військових на території Норвегії пов'язують з навчаннями, які РФ проводить у Баренцевому морі. Однак на материковій частині Норвегії російські спецпризначенці діють під виглядом цивільних. Наразі не відомо, чи тривають секретні операції і зараз.

Офіційно Москва і Осло інформацію норвезьких ЗМІ не коментували. Джерело норвезького видання, яке "займає центральне місце в урядовому апараті Норвегії", зазначило, що норвезькій владі відомо, що російські бійці діють на норвезькій землі.

Нагадаємо, 26 вересня в Америці розширили санкції проти РФ. Зокрема, вони ввели санкції проти громадян РФ, кораблів і компанії Maritime Assistance LLC.

У США вважають, що компанія Maritime Assistance LLC є підставною компанією підприємства "Совфрахт". Штати звинувачують "цю компанію у тому, що вона організувала змову з метою ухилення від санкцій для здійснення платежів і сприяння постачанню авіапалива російським військовим, які воюють у Сирії, підтримуючи президента Башара Асада".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram