ГоловнаСвіт

Конгрес США вирішив з'ясувати зміст інших телефонних розмов Трампа

Членів парламенту особливо цікавлять розмови з Путіним.

Конгрес США вирішив з'ясувати зміст інших телефонних розмов Трампа
Фото: nbcnews.com

Конгрес США вирішив з'ясувати зміст телефонних розмов президент Дональда Трампа у зв'язку зі скандалом навколо його бесіди з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це сказав у ефірі NBC голова Комітету з розвідки Палати представників Адам Шифф (Демократична партія).

За його словами, Конгрес має намір отримати доступ до змісту телефонних розмов Трампа з президентом Росії Володимиром Путіним та іншими світовими лідерами. Демократ Шифф пояснив це побоюваннями, що Трамп, можливо, поставив під загрозу національну безпеку.

"Думаю, що є надзвичайно важлива потреба захистити національну безпеку Сполучених Штатів і подивитися, чи не було в розмовах зі світовими лідерами й особливо з Путіним такого, що президент підривав нашу безпеку таким чином, що це, з його погляду, було вигідно його [передвиборної] кампанії", - цитує Шиффа "Голос Америки".

"Якщо були зусилля приховати це, то ми маємо намір це з'ясувати", - додав він.

Нагадаємо, що в США розгорівся гучний скандал навколо телефонної розмови Дональда Трампа і Володимира Зеленського, що відбулася 25 липня 2019 року. Під час дзвінка Трамп просив Зеленського про послугу - розслідувати діяльність сім'ї Джо Байдена в Україні. Співробітники Білого дому намагалися приховати це й помістили стенограму розмови в особливу засекречену комп'ютерну систему.

Через розмови із Зеленським Трампу загрожує імпічмент.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram