ГоловнаСвіт

NYT: Трамп намагався звинуватити Україну у втручанні у вибори

Газета посилається на джерела у США й Україні.

NYT: Трамп намагався звинуватити Україну у втручанні у вибори
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп шукав докази того, що Україна причетна до спроб втручання в американські вибори, незважаючи на висновки розвідки і Мін'юсту про причетність Росії. Про це пише The New York Times з посиланням на джерела в США і в Україні, а також відповідні документи.

Газета стверджує, що Трамп «був схильний шукати докази того, що втручання було пов'язане з Україною і ворожими йому силами». Зокрема, він дотримувався версії, за якою зниклу електронну переписку Гілларі Клінтон могли знайти в Україні.

Трамп нібито відправив в Україну адвоката Рудольфа Джуліані, в тому числі для з'ясування цих відомостей.

У телефонній розмові з президентом України Володимиром Зеленським, як пише The New York Times, Трамп закликав його до співпраці в тому числі з приводу теорії про те, що саме Україна стояла за зломом пошти Національного комітету Демократичної партії.

Нагадаємо, напередодні Джуліані заявив, що має докази причетності України до втручання у вибори.

24 вересня голова палати представників демократ Ненсі Пелосі оголосила про початок процедури імпічменту Трампа. Приводом стали звинувачення в спробі змусити Зеленського почати розслідування проти сина колишнього віцепрезидента США і майбутнього суперника Трампа на виборах Джо Байдена.

Наступного дня Білий дім опублікував стенограму розмови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram