ГоловнаСвіт

"Людину-павука" затримали за підйом на хмарочос у Німеччині

57-річному Алену Роберу знадобилося всього 20 хвилин, щоб видертися на 42-поверхову будівлю.

"Людину-павука" затримали за підйом на хмарочос у Німеччині
Фото: скрин видео

Французький скелелаз Ален Робер, відомий як "людина-павук", був затриманий німецькою поліцією після того, як у суботу, 28 вересня, забрався на 153-метровий хмарочос Skyper у фінансовому центрі Франкфурта-на-Майні.

Тепер правоохоронні органи вивчають, чи не порушив чоловік право на приватну власність. У цьому разі йому може загрожувати штраф, передає Німецька хвиля.

У ході попереднього розслідування встановлено, що будівлі, на зведення якої в період з 2002 по 2004 роки було витрачено близько 480 млн євро, не було завдано шкоди. 57-річному французу знадобилося всього близько 20 хвилин, щоб піднятися на 42-поверхову будівлю. Відповідного дозволу та страховки він не мав.

Помітивши сходження, багато перехожих стали зупинятися і робити знімки. Чоловіка затримали, коли він спустився на землю.

Ален Робер відомий завдяки своєму екстремальному захопленню. На рахунку "людини-павука" - понад 90 сходжень на висотні будівлі по всьому світу, його занесено до Книги рекордів Гіннесса.

Француз зазвичай робить свої сходження без дозволу влади і власників будівель, його неодноразово заарештовували. У серпні він забрався на хмарочос у Гонконзі, де вже кілька місяців не вщухають протести, і розгорнув транспарант на підтримку миру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram