ГоловнаСвіт

У Кремлі сподіваються, що до публікації переговорів Путіна з Трампом "не дійде"

"У відносинах Росії і США і без того повно проблем".

У Кремлі сподіваються, що до публікації переговорів Путіна з Трампом "не дійде"
Фото: EPA/UPG

Прессекретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков прокоментував публікацію стенограми телефонної розмови президентів України та США.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Ми, звісно, хотіли б сподіватися, що у наших двосторонніх відносинах, де і без того повно проблем, дуже серйозних, до таких ситуацій ми не дійдемо", - сказав Пєсков.

За його словами, зазвичай така інформація носить гриф "таємно" або "цілком таємно".

Нагадаємо, 25 вересня Білий дом оприлюднив телефонну розмову президента США Трампа з Володимиром Зеленським, яка відбулася 25 липня. Стенограма не є дослівною, а була складена на основі записів тих співробітників спецслужб і членів Ради Нацбезпеки США, які були присутні під час розмови.

Палата представників Конгресу США ініціювала процедуру імпічменту Трампа через можливий тиск на Зеленського під час цієї розмови з метою отримання політичної вигоди. Трамп заперечує тиск і перед публікацією заявив, що очікує вибачень від своїх політичних опонентів.

Після оприлюднення тексту розмови Зеленський заявив, що Трамп не погоджував з ним його публікацію. За словами Президента України, він думав, що американська сторона оприлюднить лише слова свого президента. Він також висловив думку, що телефонні розмови між лідерами країн не повинні публікуватися.

Після цього Трамп заявив, що готовий оприлюднити стенограму своєї першої телефонної розмови із Зеленським, а також усіх розмов з ним віце-президента США Майка Пенса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram