ГоловнаСвіт

Міністри закордонних справ Грузії та РФ провели переговори вперше за 11 років

З грузинської сторони головною темою обговорення було питання окупації грузинських територій.

Міністри закордонних справ Грузії та РФ провели переговори вперше за 11 років
Давид Залкалиани
Фото: МИД Грузии

На Генеральній Асамблеї ООН голова МЗС Грузії Давид Залкаліані зустрівся зі своїм колегою з Росії Сергієм Лавровим. Про це повідомляє "Грузія Online" з посиланням на МЗС Грузії.

"У рамках 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН з ініціативи та організації Швейцарії відбулася зустріч міністра закордонних справ Грузії та міністра закордонних справ Російської Федерації. З грузинської сторони головною темою обговорення було питання окупації грузинських територій", - сказано в повідомленні.

МЗС РФ також повідомило про зустріч двох міністрів.

Залкаліані зазначив, що Швейцарія озвучила цікаву пропозицію, зокрема про те, що з її боку відбудеться комунікація з РФ для того, щоб знайти можливість обговорити ситуацію на окупованих територіях, хоча б у рамках Генеральної Асамблеї ООН.

"Партнери підтримують цю позицію і вважають, що необхідно використовувати діалог і здійснити дипломатичні кроки для забезпечення того, щоб чітко продемонструвати силу, що здійснює контроль над окупованими територіями Грузії, неприйнятність продовження цього процесу. Природно, що Грузія буде діяти в тісній координації зі своїми партнерами", - сказав Залкаліані.

Нагадаємо, востаннє міністри закордонних справ Грузії і РФ проводили переговори в 2008 році, після незаконної окупації Росією грузинських територій - Південної Осетії та Абхазії.

26 вересня повідомляли, що міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав "ДНР" і "ЛНР" сторонами Тристоронньої контактної групи і заявив, що вони повинні підписати "формулу Штайнмаєра".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram