ГоловнаСвіт

Саудівський принц уперше визнав відповідальність за вбивство журналіста Джамаля Хашоггі

Бін Салман наполягає, що нічого не знає про злочин.

Саудівський принц уперше визнав відповідальність за вбивство журналіста Джамаля Хашоггі

Саудівський принц Мухаммад ібн Салман уперше визнав відповідальність за вбивство журналіста Джамаля Хашоггі, яке відбулося на території консульства Саудівської Аравії в Туреччині в жовтні 2018 року.

Про це він сказав журналістові американського телеканалу PBS Мартіну Сміту.

"Це трапилося в час мого правління. Я несу всю відповідальність, тому що це сталося під час мого правління", - сказав принц Сміту. При цьому він наполягає, що не знає нічого про ліквідацію журналіста. Він сказав, що в королівстві "20 мільйонів підданих і 3 мільйони службовців", тому він не може знати про те, що робить кожен із них.

Бін Салман також прокоментував те, що ймовірні вбивці журналіста пересувалися між Ер-Ріядом і Стамбулом  літаками королівської сім'ї. За його словами, "у чиновників, міністрів є завдання, зона відповідальності, і вони мають право робити це".

Фільм, в який увійде інтерв'ю, вийде в ефір 1 жовтня, Сміт поговорив з принцом під час перегонів Формули E, яка проходила в Ед-Дірійя в грудні 2018 року.

Нагадаємо, що 59-річний оглядач американської газети Washington Post, який проживає в США, зник 2 жовтня після того, як увійшов у консульство Саудівської Аравії у Стамбулі, щоб оформити документи, необхідні для вступу в шлюб.

Турецька влада заявила, що журналіста жорстоко побили в консульстві. Місцева генпрокуратура за підсумками розслідування дійшла висновку, що журналіст став жертвою спланованого вбивства. Його задушили відразу після того, як він увійшов у будівлю дипмісії. Після вбивства тіло журналіста було розчленоване і знищене.

Саудівська влада заперечувала звинувачення і стверджувала, що журналіст залишив будівлю через чорний хід і що його вихід просто не потрапив на камери відеоспостереження. Однак пізніше під сильним тиском світової спільноти Саудівська Аравія визнала, що Хашоггі було вбито.

США ввели санкції проти 17 громадян Саудівської Аравії у зв'язку з убивством Хашоггі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram