ГоловнаСвіт

Мін'юст США не побачив підстав розслідувати розмову Трампа і Зеленського

Міністерство закрило справу.

Мін'юст США не побачив підстав розслідувати розмову Трампа і Зеленського
Фото: EPA/UPG

Міністерство юстиції США не бачить правових порушень і підстав для розслідування в розмові між президентами США і України від 25 липня, стенограма якої була оприлюднена Білим домом на вимогу політичних опонентів Дональда Трампа.

Про це заявила в середу директор Управління зв'язків з громадськістю Мін'юсту Керрі Кьюпек, повідомляє Укрінформ.

"Спираючись на встановлені процедури, викладені в Керівних документах Міністерства юстиції, огляд кримінального відділу міністерства, офіційну стенограму телефонної розмови, а також з огляду на факти і чинне законодавство, визначено, що не було порушень норм фінансування виборчих кампаній і не потрібне проведення будь-яких інших дій", - наголошується в заяві.

"Усі відповідні структури міністерства погодилися з таким юридичним висновком, і міністерство закрило справу", - йдеться в документі.

Як повідомлялося, через великий політичний тиск в середу Білий дім оприлюднив стенограму розмови президентів Трампа і Зеленського від 25 липня. Документ, зокрема, підтверджує, що глава Білого дому просив Президента України провести розслідування проти сім'ї Джо Байдена, а також рекомендував у цьому контексті підключити свого особистого адвоката Руді Джуліані і генпрокурора США Вільяма Барра.

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що готовий до проведення справедливого розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram