ГоловнаСвіт

У Талліні знайшли мертвим ексглаву естонського відділення Danske Bank, він проходив свідком у справі про відмивання мільярдів

Поліція підозрює, що він наклав на себе руки.

У Талліні знайшли мертвим ексглаву естонського відділення Danske Bank, він проходив свідком у справі про відмивання мільярдів
Айвар Рехе
Фото: err.ee

Поліція Естонії знайшла мертвим ексглаву естонської філії Danske Bank Айвара Рехе, який зник 23 вересня, і його оголосили в розшук. Про це повідомила Естонська громадська радіокомпанія.

Тіло виявили у саду будинку Рехе у Талліні. Поліція припустила, що він наклав на себе руки. У понеділок вранці його бачили на виході з будинку на прогулянку у спортивному костюмі без собаки і мобільного телефону.

Раніше Рехе неодноразово допитували як свідка у справі про відмивання грошей з Росії і країн колишнього СРСР через філію банку з 2007 по 2015 роки. Сам Рехе стверджував, що не знав про сірі схеми, які ймовірно проводило його відділення.

Внутрішня перевірка Danske Bank оцінила суму відмивання коштів у понад $230 мільярдів.

Влада Естонії не уточнювала, в якому саме статусі перебував Айвар Рехе у справі про відмивання грошей, а лише момент його зникнення.

Нагадаємо, 17 серпня у Молдові застрелився близький друг колишнього лідера місцевої Демпартії, олігарха Влада Плахотнюка Юрій Лункашу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram