ГоловнаСвіт

​Трамп закликав світ відмовитися від глобалізму на користь націоналізму

Президент США виступив на 74-й Генасамблеї ООН.

​Трамп закликав світ відмовитися від глобалізму на користь націоналізму
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп під час виступу на засіданні Генеральної Асамблеї ООН закликав країни всього світу відмовитися від глобалізму і зробити вибір на користь націоналізму. Він наголосив, що мудрі лідери ставлять на перше місце інтереси своїх народів і країн, передає Голос Америки.

"Вільний світ повинен прийняти свої національні основи. Не варто намагатися викорінити або змінити їх. Майбутнє належить не глобалістам, а патріотам", - сказав Трамп.

"Якщо хочете свободи, пишайтеся своєю країною. Якщо хочете демократії, тримайтеся за свій суверенітет. Якщо хочете миру, любіть свою країну", - закликав президент США.

За його словами, любов до власних країн робить світ кращим для всіх країн.

Президент США повідомив, що має намір в середу завершити роботу над торговою угодою з Японією, і знову висловив прагнення укласти нову торговельну угоду з Великобританією.

Трамп також зазначив, що СОТ необхідно провести суттєві зміни, враховуючи торговельну політику Китаю.

За словами Трампа, США чітко дають зрозуміти, що очікують від усіх партнерів справедливого розподілу витрат на оборону.

"Сполучені Штати не шукають конфлікту з будь-якою іншою країною. Ми хочемо миру, співпраці і взаємної вигоди з усіма. Але я ніколи не перестану захищати інтереси Америки", - заявив президент США.

"Підриваючи прикордонну безпеку, ви підриваєте права людини і людську гідність", - нагадав глава Білого дому.

Раніше повідомлялося, що Трамп готовий знову заморозити допомогу Україні, якщо ЄС не буде виділяти їй грошей. Президент США незадоволений тим, що країни ЄС мало виділяють грошей Україні.

У рамках 74-ї сесії Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку планується зустріч президентів України і США.

Напередодні зустрічі видання Financial Тімеѕ розповіло американським читачам, що відбувається в Україні, і закликало лідера нашої країни відмовитися від зв'язків з олігархами.

Чого очікують в Україні від зустрічі Зеленського і Трампа, читайте в інтерв'ю LB.ua його помічника, головного "повіреного" ОП з міжнародних справ Андрія Єрмака "Ми прийшли у владу залишити світлий слід в історії. Це - єдина мотивація".

Зазначимо, що раніше Трамп заявив про готовність приєднатися до переговорів про мир в Україні (в "нормандському форматі"), якщо це буде потрібно їх учасникам. Президент Білорусі (де проходять Мінські переговори) Олександр Лукашенко також вважає, що без участі США конфлікт на сході України врегулювати не вийде.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram