ГоловнаСвіт

Підсанкційному російському сенатору не дали візу в США для участі в Генасамблеї ООН

Відмову отримав українофоб Косачов.

Підсанкційному російському сенатору не дали візу в США для участі в Генасамблеї ООН
Фото: пресс-служба президента

Десять членів делегації РФ, у тому числі підсанкційний сенатор Костянтин Косачов, не отримали американської візи для участі в Генасамблеї ООН і тому не полетять у США.

Про це розповів сам Косачов агентству "Интерфакс".

"Американська сторона не оформила вчасно візи для кількох членів офіційної делегації, включно зі мною, і групи супровідних осіб, які планували вилетіти сьогодні в Нью-Йорк для участі в роботі 74-ї сесії ГА ООН. Це обурлива акція, що не має пояснень і виправдань", - сказав сенатор, який із квітня 2018 року перебуває під санкціями США.

26 квітня 2018 року Мінфін США увів санкції проти 26 громадян Росії. Фізичні особи були включені до списку SDN, що передбачає блокування активів і заборону на вчинення прямих або непрямих угод. Санкції були введені відповідно до закону "Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій" (CAASTSA).

Голова комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов активно коментує українські події і навіть дозволяє собі приховано погрожувати українським офіційним особам. Наприклад, як у випадку з затриманням риболовецького судна "Норд", коли Косачов говорив, що українська сторона зазнає наслідків, які їй не сподобаються.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram